Cada vegada són més els conductors que busquen un cotxe elèctric o híbrid endollable per circular per les nostres carreteres. A poc a poc van posicionant-se entre les preferències dels conductors i en el mercat. La veritat és que els vehicles no contaminants i respectuosos amb el medi ambient s’han convertit en un requisit per a molts conductors.

Les limitacions per circular per grans ciutats amb alta contaminació està provocant un augment en les vendes de vehicles elèctrics sobretot per a desplaçaments urbans i de curt recorregut.

QUINS SÓN ELS DUBTES ABANS DE COMPRAR UN VEHICLE ELÈCTRIC?

 

La pregunta més freqüent fa referència a l’autonomia de la bateria i, lògicament, a la recàrrega. De fet, una de les més recurrents es refereix a la instal·lació d’un punt de càrrega, sobretot quan s’ha d’instal·lar en un garatge comunitari. A continuació anem a explicar-ho per ajudar a tots aquells que necessiten resoldre els seus dubtes.

COM INSTAL·LAR UN PUNT DE CÀRREGA PER A UN COTXE ELÈCTRIC EN UN PÀRQUING COMUNITARI?

 

De la mateixa manera que pots instal·lar al garatge d’una casa unifamiliar podràs fer-ho també en un pàrquing comunitari, encara que hauràs de comunicar prèviament al president de la comunitat o a l’administrador. Has de anunciar-lo amb 30 dies d’antelació a l’inici de l’obra i aportar la certificació tècnica corresponent un cop hagi finalitzat la instal·lació.

QUÈ PASSA SI NO SÓC VEÍ PERÒ TINC UNA PLAÇA DE PÀRQUING A L’EDIFICI?

 

En aquest cas, hauràs d’instal·lar un comptador al costat de el punt de càrrega. La mateixa companyia que subministra l’energia a la comunitat s’ocuparà d’instal·lar-lo.

QUÈ PASSA SI ALGUN VEÍ NO ESTÀ D’ACORD AMB LA INSTAL·LACIÓ?

 

Ningú pot impedir-t’ho perquè no es requereix l’aprovació dels veïns. Ara bé, dins d’aquest termini de 30 dies, la comunitat pot proposar una alternativa raonable i més adequada als seus interessos generals.

QUI ASSUMEIX EL COST D’INSTAL·LACIÓ?

Per descomptat l’interessat és qui assumeix el cost de la instal·lació, tot i que a dia d’avui, la gran part de concessionaris proporcionen tant els carregadors com la mà d’obra perquè no li suposi una despesa addicional al client que ha comprat el cotxe elèctric.

ÉS NECESSARI INSTAL·LAR UN COMPTADOR AL COSTAT DE EL PUNT DE CÀRREGA?

Si ets veí no caldrà que expliquis amb un segon comptador, el que registra el consum d’electricitat del teu habitatge ja n’hi ha prou. Els tècnics que s’encarreguen de la instal·lació, connectaran la presa d’electricitat amb el comptador de la teva llar. D’aquesta manera el consum que suposa la càrrega de les bateries del teu vehicle es sumarà a la teva factura habitual.

Hola,
Encantados de conocerte.

Suscríbete para recibir noticias en tu bandeja de entrada, cada mes, es gratis.

No hacemos spam! Lee nuestra política de privacidad para obtener más información.